Elote (teise nimega Mexican Street Corn) on uskumatult populaarne antojito (väike iha või tänavatoit), mida leiate kõikjalt Mehhikost ja USA-st. Seda serveeritakse sageli pulga otsas, kuigi võite vahele jätta vardas ja teha selle otse grillil.
Elote: Mehhiko tänavamais
6
kõrvad mais, pekstud ja puhastatud
1/2 c.
majonees
Tšilli pulber
1/3 c.
Riivitud kodujuust
Värskelt hakitud koriander
Laimiviilud, serveerimiseks JUHISED
GRILLI KOHTA:
Eelkuumuta grill või grillpann keskmiseks kõrgeks. Grilli maisi, sageli keerates, kuni see on kõikjalt kergelt söestunud, umbes 10 minutit.
Pintselda maisi kihi majoneesiga ja puista peale tšillipulbrit, cotija ja koriandrit. Serveeri soojalt koos laimiviiludega.
ÕHUFRITTI KOHTA:
Lõika mais nii, et see mahuks õhkfritüüri korvi. (Võib-olla peate tõlvikud pooleks lõikama.)
Pintselda maisi üleni oliiviõliga. Partiidena töötades lisage mais õhkfritüüri ja küpseta 400° juures 10–12 minutit, poole peal ümber pöörates, kuni see on pehme.
Määri igale maisitõlvikule 1 supilusikatäis majoneesi, seejärel puista tšillipulbri, Cotija ja koriandriga.
Serveeri soojalt või toasoojalt koos laimiviiludega.

Toiteväärtus
Portsjonid 4
- Kogus portsjoni kohta
- Kalorid 240kcal
- % Päevane toiteväärtus *
- Rasvad 17g27%
- Küllastunud rasvad 4g20%
- Soolad 240mg10%
- Süsivesikud 20g7%
- Kiudained 2g8%
- Suhkrud 7g
- Valgud 5g10%
* Päevaväärtuste protsendid põhinevad 2000 kalorilisel dieedil. Teie päevane väärtus võib sõltuvalt teie kalorivajadusest olla suurem või väiksem.