Kuumaõhu fritüür

Läbi aegade parimad omatehtud küpsised

pinit

Otse ahjust tulnud soe biskviit toob mind tagasi lapsepõlve ja vanaema isetehtud murakamoosi juurde. Ta valmistas parimaid küpsiseid ja õpetas mulle, et mõned lihtsad koostisosad loovad ettevaatlikult omavahel segamisel pehme, padjalise mugavuse rulli. Küpsised võivad maailma eri paigus omandada väga erineva tähenduse. Põhja-Ameerikas on need mõeldud helbeliseks ja pehmeks kergitatud kiirleivaks. Ideaalis peaks neil olema õrn helbekiht ja ekstra võine maitse. Lihtsam alternatiiv õhtusöögirullidele ja ühtviisi hea hommiku-, lõuna- ja õhtusöögiks.

Läbi aegade parimad omatehtud küpsised

2 1/2 c. universaalne jahu 2 spl. küpsetuspulber 1 spl. granuleeritud suhkur 1 tl. koššersool 1/2 c. (1 pulk) võid, väga külm, lisaks veel pintseldamiseks 1 c. külm petipiim JUHISED AHJU KOHTA: Kuumuta ahi 425 kraadini. Vooderda suur ahjuplaat küpsetuspaberiga. Vahusta suures kausis jahu, küpsetuspulber, suhkur ja sool. Riivi jahusegule kastriiviga või ja viska kiiresti kätega segamiseks. Seejärel tehke puulusikaga taigna keskele süvend ja valage sinna 1 kl petipiima. Segage, kuni see hakkab kokku tulema, seejärel visake see oma tööpinnale. Viige tainas kokku umbes 1 tolli paksuseks ristkülikuks. Voldi tainas kolmeks osaks, nagu ümbrikusse panemiseks kirja voltimine. Patsutage taignarulli abil õrnalt tagasi 1-tollise paksuse ristkülikuks ja korrake voltimisprotsessi veel kaks korda. Töötle kiiresti, et või ei sulaks. Kui tainas on kolm korda volditud, rullige uuesti 1 tolli paksuseks ristkülikuks. Kasutades 2½-tollist ümmargust küpsise- või küpsiselõikurit, vajutage kiiresti alla (ärge keerake!), et küpsised välja lõigata ja asetada küpsetusplaadile, üksteisest umbes poole tolli kaugusel. Koguge taignajäägid kokku ja lõigake välja rohkem küpsiseid. Pintselda küpsisepealsed sulavõiga ja küpseta, kuni need on helbed ja pealsed on kergelt kuldsed, umbes 20 minutit. Serveeri soojalt. ÕHUFRITTI KOHTA: Vahusta suures kausis jahu, küpsetuspulber, suhkur ja sool. Riivi jahusegule kastriiviga või ja viska kiiresti kätega segamiseks. Seejärel tehke puulusikaga taigna keskele süvend ja valage sinna 1 kl petipiima. Segage, kuni see hakkab kokku tulema, seejärel visake see oma tööpinnale. Viige tainas kokku umbes 1 tolli paksuseks ristkülikuks. Voldi tainas kolmeks osaks, nagu ümbrikusse panemiseks kirja voltimine. Patsutage taignarulliga õrnalt tagasi 1-tolliseks ristkülikuks ja korrake voltimisprotsessi veel kaks korda. Töötle kiiresti, et või ei sulaks. Kui tainas on kolm korda volditud, rullige uuesti 1 tolli paksuseks ristkülikuks. Kasutades 2½-tollist ümmargust küpsise- või küpsiselõikurit, vajutage kiiresti alla (ärge keerake!), et küpsised välja lõigata. Vooderda õhufritüüri korv küpsetuspaberiga. Partiidena töötades asetage küpsised õhkfritüüri, umbes 1/2" vahega. Pintselda pealseid sulavõiga ja küpseta 400º juures, kuni pealsed on kergelt kuldsed, umbes 8–10 minutit. Serveeri soojalt.

Ettevalmistusaeg 15 min Valmistusaeg kokku 15 min
Toiteväärtus

Portsjonid 8

Recipe Card powered by Delicious Retseptid
Pühade allahindlus -13%!
kestab kuni 10. Detsembrini ❤️Fire on Skype Emoticons 1.2