Kuumaõhu fritüür

Me armastame klassikalist kala ja krõpsu kombinatsiooni ja tavaliselt pöördume oma lemmik Beer Battered Fish poole, kui isu tuleb. Mõnikord ei meeldi meile aga idee tõmmata välja suur Hollandi ahi ja täita see liiga palju õli. Praadimine võib olla segane ja me tahaksime selle osa vahele jätta. See õhufritüüriga kala on ideaalne asendaja. See on igati krõmpsuv ja kala jääb ideaalselt helbeline. Praadimise vahelejätmine tähendab, et tarbetu õli ei ole ja see võtab palju vähem aega.

See retsept sobib hästi iga tugeva ja maheda valge kalaga. Kilttursk, pollock, tursk, hiidlest, lest, merlang, merikuur – saate aru. Tursk on tavaliselt paksemal küljel, nii et kui kasutate õhemat kala, nagu merlang või lest, reguleerige lihtsalt küpsetusaega. Teate, et kala on valmis, kui seda saab kahvliga helvesteks teha.

Isegi kui otsisite jumbo-suuruses fritüüri, peaksite töötama partiidena, et vältida fritüüri ülerahvastatust. Ülerahvastatus tähendab auru tekitamist ja aur on täiesti krõbeda kala vaenlane.

Veendumaks, et paneering jääks kalale hammustamisel kinni, asetage paneeritud tükid tartarikastme valmistamise ajaks 10 minutiks küpsetuspaberiga vooderdatud alusele külmkappi. Kui see on jahtunud, kui näete kohti, mis tunduvad märjad või läbi imbunud, puistake märjale kohale näpuotsaga pankot ja patsutage enne praadimist õrnalt.

Enamikul fritüüridel on korvil mittenakkuva kate, kuid kui soovite olla eriti ettevaatlik, proovige korv vooderdada fritüürisõbraliku küpsetuspaberiga. Kui kasutate oma fritüüri palju, on need kasulikud ja tasuvad end ära selle aja jooksul, mille kulutate fritüüri korvi küürimisele. Kui teil on näputäis, lõigake tavalisest küpsetuspaberist ruut, mis on umbes sama suur kui teie korv, ja torgake see vardasse, tagades, et augud oleksid ühtlaselt paigutatud. Vältige soovi kasutada mittekleepuvat aerosoolpihustit. Enamik fritüüride tootjaid hoiatavad aerosoolide mittekleepuvate pihustite kasutamise eest, kuna need võivad põhjustada korvi katte purunemist.

Kuigi Old Bay on mereandide maitsestamise puhul kindlasti kullastandard, on siin loovuseks palju ruumi. Proovige oma lemmikbrändi Cajuni maitseainet, vürtsikat jerk-maitseainesegu või isegi za’atari. Te valmistate seda retsepti nii palju, et soovite seda aeg-ajalt vahetada.

Madala süsivesikute sisaldusega ketosõbraliku versiooni jaoks kasutage AP-jahu jaoks mandlijahu ja panko jaoks purustatud sealihakoori. Sealiha koor laguneb köögikombainis mõne kaunviljaga, kuid ärge jahvatage neid kindlasti pulbriks.

Gluteenree versiooni jaoks vali mandlijahu ja purustatud maisihelbed.

Ülejääke võib õhukindlas mahutis külmkapis hoida kuni 3 päeva.