1
suur porgand, kooritud, lõigatud ja tükeldatud väikesteks tükkideks (umbes 3/4 c.)
2
talisibul, õhukeselt viilutatud, valged ja rohelised osad eraldatud
2 tl.
peeneks hakitud värske ingver (1" tükist)
1 spl.
taimeõli
1/4 tl.
koššersool
2 c.
pikateraline pruun riis
1
küüslauguküünt, peeneks hakitud
2 1/2 tl.
madala naatriumisisaldusega sojakaste
2 tl.
röstitud seesamiõli
Värskelt jahvatatud must pipar
1
suur muna, kergelt lahti klopitud
1/2 c.
külmutatud herned, sulatatud JUHISED
Segage 7-tollisel mittenakkuval ümaral pannil porgand, valge sibula osad, ingver, taimeõli ja sool. Asetage pann õhkfritüüri korvi. Küpseta 400° juures, segades pooleldi, kuni sibul ja porgand on pehmed, umbes 5 minutit.
Eemaldage fritüüri korv ja lisage porgandi segule riis, küüslauk, sojakaste, seesamiõli ja paar jahvatatud pipart; sega kokku. Jätkake küpsetamist 400° juures, kuni riis on kergelt röstitud, veel umbes 5 minutit.
Eemaldage fritüüri korv ja valage pool riisisegust munaga ja teisele poolele hernestega. Jätkake küpsetamist 400° juures, kuni muna on just hangunud ja herned soojad, veel umbes 4 minutit; sega kokku. Peal rohelise sibula osadega.