Print Options:

Õhufritüüri sõõrikud

Time
Ettevalmistusaeg: 10 min Valmistusaeg kokku: 10 min
Kirjeldus
SÖÖRIKUKS Toiduvalmistamise pihusti 1/2 c. piim 1/4 c. pluss 1 tl. granuleeritud suhkur, jagatud 1 (0,25 untsi) pakk või 2 1/4 tl. aktiiv-kuivpärm 2 c. universaalne jahu 1/2 tl. koššersool 4 spl. võid, sulatatud 1 suur muna 1 tl. puhas vaniljeekstrakt VANILLJEGLAASI JAOKS 1 c. tuhksuhkur 2 untsi piim 1/2 tl. puhas vaniljeekstrakt ŠOKOLAADI GLAASI JAOKS 3/4 c. tuhksuhkur 1/4 c. magustamata kakaopulber 3 spl. piim KANEELISUHKRU JAOKS 1/2 c. granuleeritud suhkur 2 spl. jahvatatud kaneel 2 spl. sulatatud või JUHISED TEE DONUTS Määri suur kauss küpsetusspreiga. Lisage piim väikesesse mikrolaineahjukindlasse kaussi või klaasist mõõtetopsi. Mikrolaineahjus kuni leige, 40 sekundit. Lisa teelusikatäis suhkrut ja sega lahustumiseni, seejärel puista pärmile ja lase umbes 8 minutit vahustada. Klopi keskmises kausis omavahel jahu ja sool. Vahusta suures kausis ülejäänud ¼ tassi suhkrut, võid, muna ja vaniljet. Vala pärmisegu, sega ühtlaseks, seejärel lisa puulusikaga segades kuivained, kuni moodustub pulstunud tainas. Tõsta kergelt jahusele pinnale ja sõtku elastseks ja vaid kergelt kleepuvaks, lisades vajadusel teelusika kaupa juurde jahu, umbes 5 minutit. Vormi tainas palliks, aseta õliga määritud kaussi ja kata puhta rätikuga. Lase tainal soojas kohas kerkida, kuni see on kahekordistunud, umbes 1 tund. Vooderda suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri kergelt küpsetuspritsiga. Torgake tainas alla, keerake seejärel kergelt jahuga ülepuistatud tööpinnale ja rullige ½ tolli paksuseks ristkülikuks. Kasutades sõõrikulõikurit või 3" ja 1" küpsiselõikureid, torgake sõõrikud välja. Sõtku kõik jäägid kokku ja augusta välja rohkem sõõrikud või augud. Asetage sõõrikud ja augud küpsetusplaatidele, katke rätikuga ja laske uuesti kerkida, veel 40 minutit kuni 1 tund. Määrige õhufritüüri korv küpsetusspreiga ja lisage korraga 2 sõõrikat ja 2 sõõrikuauku, veendudes, et sõõrikud ei puutuks kokku. Küpseta 375° juures 6 minutit, kuni see on sügavkuldne. Asetage jahutusrestile ja korrake ülejäänud taignaga. Kasta sõõrikud glasuuri sisse (vt allpool) või järgi kaneelisuhkru juhiseid. Tõsta tagasi jahutusrestile ja lase enne serveerimist 5 minutit taheneda. VALMISTA VANILLGLAASI: Vahusta keskmises kausis tuhksuhkur, piim ja vanill ühtlaseks massiks. TEE ŠOKOLAADIGLAASI: Vahusta keskmises kausis tuhksuhkur, kakaopulber ja piim. VALMISTA KANEELI SUHKRU Vahusta suures madalas kausis kaneel ja suhkur. Pintselda sõõrikud sulavõiga ja raputa peale kaneelisuhkrut.
Toiteväärtus

Portsjonid 6