2 naela
kanakintsud (umbes 8)
6 spl.
sojakaste
3
küüslauguküüned, riivitud
1 1/2 tl.
värske ingver, riivitud
1/2 tl.
Hiina viis vürtsi või jahvatatud kaneeli
kallis
2/3 c.
Coca-Cola
Viilutatud talisibul, kaunistuseks
Värske koriander, kaunistuseks
Röstitud seesamiseemned, kaunistuseks JUHISED
Segage suures kausis sojakaste, küüslauk, ingver, viis vürtsi ja mesi. Lisa kintsupulgad ja viska katteks. Kata kilega ja tõsta külmikusse.
Lase kana marineerida vähemalt 30 minutit ja kuni 1 tund, keerates kana poole peal.
Eelsoojendage fritüür 380 kraadini. Vajadusel partiidena töötades lisage õhufritüürile trummipulgad, vältides korvi ülerahvastatust ja reserveerides järelejäänud marinaadi. Prae õhu käes 10 minutit.
Kana küpsemise ajal tõsta marinaad väikesesse kastrulisse ja lisa Coca-cola ning tõsta kõrgele tulele. Kuumuta keemiseni, seejärel alanda kuumust keskmisele madalale ja vähenda 2–3 minuti jooksul, kuni kaste on paksenenud ja katab lusika selja. Tõsta kaste suurde kuumakindlasse kaussi.
Pintseldage kintsupulgad üle vähendatud kastmega, keerake need ümber ja jätkake õhu käes praadimist, kuni sisetermomeeter näitab 165º, mis on veel 7–10 minutit.
Tõsta keedetud kintsud kastmesse ja viska katteks. Puista peale talisibul, koriander ja seesamiseemned ning serveeri. (pilt järgmisel lehel)