Kujutage ette parimat praekana, mida olete kunagi söönud. Kujutage nüüd ette, kui see polekski praetud. Hull, eks? Mitte selle lihtsa õhufritüüris praekana retseptiga! Õhkfritüür mõjub kanale omamoodi maagiliselt ja see krõbeneb ideaalselt krõmpsuvaks kanaks, nagu oleks see fritüüritud. See petipiimamarinaad muudab kana nii õrnaks ja mahlakaks ning annab sellele täpselt paraja kuumuse. See võib olla lihtsalt meie lemmik kana retsept.
Õhufritüüris praetud kana
2 naela
nahaga, kondiga kanatükid (lõikude segu)
2 c.
petipiim
1/2 c.
kuum kaste
3 tl.
koššersool, jagatud
2 c.
universaalne jahu
1 tl.
küüslaugupulber
1 tl.
sibula pulber
1/2 tl.
kuivatatud pune
1/2 tl.
värskelt jahvatatud musta pipart
1/4 tl.
Cayenne'i pipar JUHISED
Lõika kana üleliigsest rasvast ja tõsta suurde kaussi. Sega keskmises kausis petipiim, kuum kaste ja 2 tl soola. Valage petipiimasegu kanale, veendudes, et kõik tükid on kaetud. Kata kauss ja jahuta vähemalt 1 tund või kuni üleöö.
Segage madalas kausis või pirukavormis jahu, küüslaugupulber, sibulapulber, pune, must pipar, cayenne ja ülejäänud 1 tl soola. Ükshaaval töötades eemaldage kana petipiimasegust, raputage üleliigne maha. Aseta jahusegusse, keera kattekihiks.
Vajadusel partiidena töötades õhkfritüüri korvis, aseta kana (ära ülerahvasta). Küpseta 400° juures, keerates poole peal, kuni kana on kuldpruun ja paksemasse kohta sisestatud kiirloetav termomeeter registreerib 165°, 20–25 minutit.

Toiteväärtus
Portsjonid 3
- Kogus portsjoni kohta
- Kalorid 609kcal
- % Päevane toiteväärtus *
- Rasvad 22g34%
- Küllastunud rasvad 7g35%
- Soolad 1346mg57%
- Süsivesikud 52g18%
- Kiudained 2g8%
- Suhkrud 3g
- Valgud 48g96%
* Päevaväärtuste protsendid põhinevad 2000 kalorilisel dieedil. Teie päevane väärtus võib sõltuvalt teie kalorivajadusest olla suurem või väiksem.