1
suur küüslauguküüs, riivitud
2 spl.
ekstra neitsioliiviõli
1/2 tl.
koššersool
Värskelt jahvatatud must pipar
4
portobello seened (umbes 1 nael), varred eemaldatud
4 untsi
madala niiskusega mozzarella, lõigatud väikesteks tükkideks (umbes 3/4 c.), jaotatud
8
kirss- või viinamarjatomatid, poolitatud (umbes 1/2 c.), jaotatud
Serveerimiseks rebitud värsked basiilikulehed, balsamico glasuur ja purustatud punase pipra helbed JUHISED
Vahusta väikeses kausis küüslauk, õli, 1/2 teelusikatäit soola ja paar jahvatatud musta pipart. Pintselda seened üleni õliseguga.
Asetage fritüüri korvi 2 seent kuplikujulise poolega ülespoole. Küpseta 400° juures, keerates pooleldi kuplikujulise poolega allapoole, kuni pehme, 7–9 minutit.
Eemaldage ettevaatlikult fritüüri korv. Täida korgid poole juustu ja poole tomatiga; maitsesta soolaga. Jätkake küpsetamist 400° juures, kuni juust on sulanud ja täppidega kuldseks muutunud ning tomatid on pehmenenud, veel 2–3 minutit. Tõsta taldrikule. Korrake ülejäänud seente, juustu ja tomatitega.
Laota seened vaagnale. Kõige peale lisa basiilik, tilk balsamicoglasuuri ja punase pipra helbed.