1/3 c.
pakitud helepruun suhkur
1/4 c.
ekstra neitsioliiviõli
1 spl.
jahvatatud kaneel
2 tl.
puhas vaniljeekstrakt
1/4 tl.
koššersool
1 1/2 c.
vanamoodne valtsitud kaer
1/2 c.
toored pekanipähklid, jämedalt hakitud
1/2 c.
toored kõrvitsaseemned (pepitas)
1/2 c.
magustamata kookoshelbed
1/4 c.
toored päevalilleseemned
Värsked marjad ja jogurt, serveerimiseks (valikuline) JUHISED
Sega suures kausis pruun suhkur, õli, kaneel, vanill ja sool. Lisage kaer, pekanipähklid, kõrvitsaseemned, kookospähkel ja päevalilleseemned ning segage.
Vooderdage fritüüri korv fooliumiga, ulatudes 1 tolli võrra ülespoole, et moodustada fooliumist korv. Lisage üks kolmandik kuni pool kaera segust (olenevalt õhufritüüri suurusest). Küpseta 350° juures, segades pooleldi, kuni kuldne ja krõbe, 6–9 minutit.
Tõsta suurde kuumakindlasse kaussi ja lase jahtuda. Korrake ülejäänud kaera seguga.
Serveeri soovi korral marjade ja jogurtiga.
Tee ette: Granolat saab valmistada 1 kuu ette. Hoida õhukindlas anumas toatemperatuuril.