1/4 c.
universaalne jahu
2
suured munad
3/4 c.
panko riivsai
3 spl.
kõike bageli maitseainet
2 spl.
mustad ja/või valged seesamiseemned
2
suured, just küpsed avokaadod, poolitatud, kivideta, kooritud ja ½" paksusteks viiludeks
Oliiviõli küpsetussprei
2 untsi
toorjuust
1 spl.
(või rohkem) vett
laimiviilud, serveerimiseks JUHISED
Vala jahu madalasse kaussi. Klopi teises madalas kausis munad ühtlaseks. Kolmandas madalas kausis segage panko, kõik bageli maitseained ja seesamiseemned. Kasta avokaadoribad jahusse, raputades maha kõik üleliigsed. Kasta munadesse, seejärel panko segusse, vajutades õrnalt kinni. Tõsta taldrikule.
Katke õhufritüüri korv kergelt küpsetusspreiga. Partiidena töötades asetage avokaado ühe kihina korvi, umbes 1/4 tolli vahedega; piserdage küpsetuspihustiga. Küpseta 350° juures, keerates pooleldi ümber ja pihustades keedupritsiga, kuni see on kuldne ja krõbe, 6–8 minutit. Partiide vahel puhastage korvis olevad paneeringud.
Väikeses kuumakindlas kausis kuumutage toorjuustu mikrolaineahjus kõrgel temperatuuril, kuni see on sulanud ja ühtlane, umbes 30 sekundit. Sega juurde vesi, vajadusel lisa veel, et tekiks nirisetav konsistents.
Nirista avokaado friikartuleid sulatatud toorjuustuga. Serveeri koos laimiviiludega.