2
suured munavalged
4 tl.
kallis
Näputäis koššersoola
1 1/2 c.
magustamata hakitud kookospähkel
Oliiviõli küpsetussprei
1/2 c.
poolmagusad šokolaaditükid
1 tl.
neitsi kookosõli JUHISED
Vahusta keskmises kausis munavalged, mesi ja sool vahuks. Lisa kookospähkel ja sega ühtlaseks.
Vooderdage fritüüri korv fooliumiga, jättes kahele vastasküljele umbes 1-tollise üleulatuse. Katke foolium kergelt küpsetuspihustiga.
Pakkige kookosesegu tihedalt supilusikatäit mõõtelusikasse. Asetage künkad ettevaatlikult ettevalmistatud korvi, lame külg allapoole, üksteisest umbes 1/4 tolli vahedega. Küpseta 320° juures, kuni need on peal ja kohati helekuldsed, 3–5 minutit. Pöörake ja jätkake küpsetamist, kuni lame külg on hangunud ja kuivatage. puudutusega, veel 1 kuni 2 minutit. Kasutades fooliumi üleulatust, eemalda makroonid ettevaatlikult õhkfritüürist. Lase jahtuda.
Vooderda väike ahjuplaat või plaat pärgamendiga. Sega väikeses kuumakindlas kausis laastud ja õli. Mikrolaineahjus kõrgel temperatuuril segades, kuni see on sulanud ja ühtlane, umbes 1 minut.
Kasta makroonide lame külg šokolaadisegusse. Tõsta ettevalmistatud šokolaadilehele pool allpool. Jahutage, kuni šokolaad on tardunud, umbes 20 minutit.