1 nael
keskmised porgandid, kooritud, kärbitud ja tükeldatud ½ tolli paksuseks
1 spl.
ekstra neitsioliiviõli
1/2 tl.
jahvatatud kaneel
1/2 tl.
jahvatatud koriander
1/2 tl.
jahvatatud köömned
1/2 tl.
koššersool
1/2 tl.
suitsutatud paprika
2 spl.
värske apelsinimahl
2 tl.
värske sidrunimahl
1/4 c.
granaatõuna seemned
2 spl.
hakitud röstitud mandlid
Rebitud värsked piparmündilehed, serveerimiseks JUHISED
Kuumuta õhufritüür 400 kraadini. Sega suures kausis veiseliha, sibul, paprika, muna, riivsai, sool, must pipar ja 2 spl. ketšup. Segage kätega, kuni see on ühtlaselt segunenud.
Vormige küpsetuspaberil veiselihasegust 2 võrdset pätsi, mis sobivad teie õhufritüüriga. Laota pätside peale kihiti peekoniviilud.
Vahusta väikeses kausis fariinsuhkur ja ülejäänud 1/4 c. ketšup. Pintselda peekonile.
Asetage pann äärega küpsetusplaadile või muule sarnasele, mis sobib teie õhufritüüriga, kuna küpsetamise ajal võib mahl välja voolata. Küpsetage, kui peekon hakkab kõrbema, katta fooliumiga, kuni pätside keskele sisestatud kiirloetav termomeeter on 160º ja pealmine osa on kuldpruun, 40–45 minutit.
Tee ette: lihakooki saab valmistada 3 päeva ette. Tõsta õhukindlasse anumasse ja jahuta.