Õhufritüüritud õitsev sibul
SIBULA JAOKS
1
suur kollane sibul
3
suured munad
1 c.
riivsai
2 tl.
paprika
1 tl.
küüslaugupulber
1 tl.
sibula pulber
1 tl.
koššersool
3 spl.
ekstra neitsioliiviõli
KASTE
2/3 c.
majonees
2 spl.
ketšup
1 tl.
mädarõigas
1/2 tl.
paprika
1/2 tl.
küüslaugupulber
1/4 tl.
kuivatatud pune
Kosher sool JUHISED
Lõika sibula vars ära ja pane sibul lamedale küljele. Lõika toll juurest allapoole, 12–16 osaks, olge ettevaatlik, et mitte lõpuni läbi lõigata. Pöörake ümber ja tõmmake kroonlehtede eraldamiseks õrnalt sibula osad välja.
Klopi madalas kausis kokku munad ja 1 spl vett. Teises madalas kausis vahusta riivsai ja maitseained. Kastke sibul munapesulahusesse, seejärel piserdage riivsaia segusse, kasutades lusikaga täielikku katmist. Nirista sibul õliga üle.
Asetage fritüüri korvi ja küpseta 375° juures, kuni sibul on lõpuni pehme, 20–25 minutit. Nirista veel õliga vastavalt soovile.
Vahepeal valmista kaste: klopi keskmises kausis kokku majonees, ketšup, mädarõigas, paprika, küüslaugupulber ja kuivatatud pune. Maitsesta soolaga.
Serveeri sibul kastmega, dippimiseks.

Toiteväärtus
Portsjonid 4