2 naela
nahata, kondita kana rinnad, lõigatud 1 tolli tükkideks
1/2 tl.
koššersool
1/4 tl.
värskelt jahvatatud musta pipart
2
suured munad
1/4 c.
universaalne jahu
1/2 c.
pluss 1 spl. maisitärklis
Oliiviõli küpsetussprei
1 1/2 c.
apelsinimahl
1/4 c.
pakitud helepruun suhkur
2 spl.
madala naatriumisisaldusega sojakaste või tamari
2 spl.
riisiäädikas
2
küüslauguküüned, hakitud
1/2 tl.
hakitud värsket ingverit
1/4 tl.
purustatud punase pipra helbed
2 tl.
röstitud seesamiõli
Serveerimiseks viilutatud talisibul ja röstitud seesamiseemned JUHISED
Tasandage taignapall puhtal ja jahusel pinnal õrnalt kätega lapikuks, kuni selle läbimõõt on umbes 8 tolli (või fritüüri korvist umbes väiksem). Korrake sama teise taignapalliga. Pintselda mõlemat oliiviõliga ja aseta üks, õlipool üleval, oma fritüüri korvi.
Segage keskmises kausis purustatud tomatid, küüslauk ja pune ning maitsestage soola ja pipraga. Tõsta pool tomatisegu lahti rullitud pitsataina keskele ja laota seejärel ühtlaseks kihiks, jättes ½-tollise välimise kooriku paljaks.
Lisa pooled mozzarella viilud pitsale. Prae õhu käes 400° juures 10–12 minutit või kuni koorik on kuldne ja juust sulanud.
Eemaldage esimene pitsa fritüüri korvist 2 paari tange kasutades ja kaunistage basiilikulehtedega. Pange teine pitsa kokku ja küpsetage, kaunistage ja serveerige.