Suurepärase omatehtud pitsa valmistamine võib olla raske, või nii me arvasime. Selgus, et me lihtsalt polnud veel proovinud seda õhufritüüris teha! See ülilihtne retsept annab parima pitsa, mis meie köögist eales on tulnud. Õhkfritüür paistab silma küpsetuskooriku poolest – meie oma oli keskelt õhuline ja väljast krõmpsuv, nagu tõelises pitsaahjus! Me oleme üle konks ja usume, et ka teie jääte seda tegema. Kes teadis, et suurepärane pitsa võib nii lihtne olla!
Õhufritüüritud Pizza
2
(8-oz.) pakib pitsatainast
1 spl.
ekstra neitsioliiviõli, jagatud
1/3 c.
purustatud tomatid
1
küüslauguküünt, hakitud
1/2 tl.
pune
Kosher sool
Värskelt jahvatatud must pipar
1/2
(8 untsi) mozzarellapall, lõigatud ¼-tollisteks viiludeks
Basiilikulehed, serveerimiseks JUHISED
Asetage kapsas sõela, maitsestage näpuotsatäie soolaga ja segage. Lase kausi kohal nõrguda umbes 10 minutit.
Samal ajal tükeldage peekon nii peeneks kui võimalik: libistage noaga peekonit, kuni see peaaegu sarnaneb jahvatatud lihaga, umbes 2 minutit.
Sega suures kausis peekon ja kana. Sõtku kätega, kuni segu muutub ühtlaseks pastaks, 1–2 minutit.
Pigista kapsast liigsest niiskusest. Lisage kana segule koos talisibula, ingveri, küüslaugu, kalakastme, sojakastme, maisitärklise, valge pipra, seesamiõli, granuleeritud suhkru ja näputäie soolaga. Segage kätega, kuni see on põhjalikult segunenud, seejärel jahutage umbes 10 minutit kuni jahutamiseni.
Asetage umbes 2 teelusikatäit täidist pelmeeniümbrise keskele. Kastke sõrm veidi vette ja ajage sõrm väljaspool ümbrist ringi. Sulge pelmeen ja suru 2 külge kokku poolkuuks. Voldi servad tihendamiseks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Korrake ülejäänud ümbriste ja täidisega. Katke kergelt niiske köögirätikuga, kuni olete valmis küpsetama.
Kuumuta õhufritüür 370 kraadini. Töötades partiidena, pintselda pelmeene taimeõliga. Küpseta pooleldi keerates, kuni pelmeeni väliskülg on krõbe ja keskmistesse registritesse sisestatud kiirloetav termomeeter näitab 170º, 10–12 minutit.
Tõsta pelmeenid vaagnale. Kaunista talisibulatega. Serveeri koos soovitud dipikastmega.
Tee ette: pelmeene saab valmistada 2 kuud ette. Kata kilega ja külmuta, seejärel tõsta suletavasse kotti ja hoia sügavkülmas. Asetage külmutatud pelmeenid otse õhufritüüri. Küpseta 5 minutit, seejärel pintselda õliga ja pane tagasi õhkfritüüri. Jätkake küpsetamist, keerates poole peal, veel 10–12 minutit.

Toiteväärtus
Portsjonid 2