Õhufritüüritud Vürtsikad kana reied
1/3 c.
madala naatriumisisaldusega sojakaste
1/4 c.
ekstra neitsioliiviõli
2 spl.
kallis
2 spl.
tšilli küüslaugukaste
1 laimi mahl
2
küüslauguküüned, hakitud
2 tl.
värskelt riivitud ingver
4
kondiga, nahaga kana reied (umbes 2 naela)
Kaunistuseks peeneks viilutatud roheline sibul
Röstitud seesamiseemned, kaunistuseks JUHISED
Segage suures kausis sojakaste, õli, mesi, tšilli küüslaugukaste, laimimahl, küüslauk ja ingver. Reserveerige ½ tassi marinaadi. Lisa kanakintsud kaussi ja viska katteks. Kata kaanega ja pane vähemalt 30 minutiks külmkappi.
Eemaldage 2 reie marinaadist ja asetage fritüüri korvi. Küpseta 400° juures, kuni reied on küpsenud sisetemperatuurini 165°, 15 kuni 20 minutit. Tõsta reied fooliumiga taldrikule ja telki. Korrake ülejäänud puusadega.
Samal ajal lase väikeses kastrulis keskmisel kuumusel reserveeritud marinaad keema. Alanda kuumust ja hauta, kuni kaste veidi pakseneb, 4–5 minutit.
Enne serveerimist pintselda kastmega üle reied ning kaunista rohelise sibula ja seesamiseemnetega.

Toiteväärtus
Portsjonid 4