Võtsime inspo üha populaarsemast õitsevast sibulast ja tegime sama lõbusa magustoidu. Kuigi need valmis õitsevad õunad näevad hullumeelsed, on neid tegelikult üsna lihtne valmistada. (Vaadake lihtsalt videot!) Kuna õunad võivad väga kiiresti pruuniks minna, võiksite need pärast viilutamist üsna kiiresti võiga üle pintseldada ja ahju saada. Kui soovite aega maha võtta, pigistage pruunistumise vältimiseks sidrunimahla kogu lõikepoolele. Neid on ka nii mõnus õhufritüüris teha!
Õitsevad õunad
Toiduvalmistamise pihusti
4 spl.
sulatatud või
1 spl.
pakitud pruun suhkur
1 spl.
granuleeritud suhkur
1/2 tl.
jahvatatud kaneel
4
õunad
8
nätsked karamelliruudud
Breyers Natural Vanilli jäätis, serveerimiseks
Karamell, niristamiseks JUHISED
AHJU JAOKS
Kuumuta ahi 375°-ni ja määri keskmine küpsetusvorm küpsetuspritsiga. Vahusta väikeses kausis või, suhkrud ja kaneel.
Lõigake iga õuna pealt ära ja seejärel kasutage südamiku eemaldamiseks melonipalli (või teelusikatäit). Tehke koorimisnoa abil õunasse kaks ringikujulist lõiget. Aseta õun lõikelauale lõikepoolega allapoole ja viiluta risti, jälgi, et südamikku läbi ei lõikaks.
Aseta tükeldatud õunad väikesesse ahjuvormi. Täida iga õun kahe karamelliruuduga, seejärel pintselda peale sulavõisegu. Küpseta, kuni õunad on pehmed, umbes 30 minutit.
Serveeri soojalt jäätisega ja nirista peale karamelli.
ÕHUFRITTILE
Vahusta väikeses kausis või, suhkrud ja kaneel.
Lõigake iga õuna pealt ära ja seejärel kasutage südamiku eemaldamiseks melonipalli (või teelusikatäit). Tehke koorimisnoa abil õunasse kaks ringikujulist lõiget. Aseta õun lõikelauale lõikepoolega allapoole ja viiluta risti, jälgi, et südamikku läbi ei lõikaks.
Täida iga õun kahe karamelliruuduga, seejärel pintselda peale sulavõisegu. Asetage lõigatud õunad fritüüri korvi. Küpseta 350° juures 15 kuni 20 minutit.
Serveeri soojalt jäätisega ja nirista peale karamelli.

Toiteväärtus
Portsjonid 4