Toiduvalmistamise pihusti
4 spl.
sulatatud või
1 spl.
pakitud pruun suhkur
1 spl.
granuleeritud suhkur
1/2 tl.
jahvatatud kaneel
4
õunad
8
nätsked karamelliruudud
Breyers Natural Vanilli jäätis, serveerimiseks
Karamell, niristamiseks JUHISED
AHJU JAOKS
Kuumuta ahi 375°-ni ja määri keskmine küpsetusvorm küpsetuspritsiga. Vahusta väikeses kausis või, suhkrud ja kaneel.
Lõigake iga õuna pealt ära ja seejärel kasutage südamiku eemaldamiseks melonipalli (või teelusikatäit). Tehke koorimisnoa abil õunasse kaks ringikujulist lõiget. Aseta õun lõikelauale lõikepoolega allapoole ja viiluta risti, jälgi, et südamikku läbi ei lõikaks.
Aseta tükeldatud õunad väikesesse ahjuvormi. Täida iga õun kahe karamelliruuduga, seejärel pintselda peale sulavõisegu. Küpseta, kuni õunad on pehmed, umbes 30 minutit.
Serveeri soojalt jäätisega ja nirista peale karamelli.
ÕHUFRITTILE
Vahusta väikeses kausis või, suhkrud ja kaneel.
Lõigake iga õuna pealt ära ja seejärel kasutage südamiku eemaldamiseks melonipalli (või teelusikatäit). Tehke koorimisnoa abil õunasse kaks ringikujulist lõiget. Aseta õun lõikelauale lõikepoolega allapoole ja viiluta risti, jälgi, et südamikku läbi ei lõikaks.
Täida iga õun kahe karamelliruuduga, seejärel pintselda peale sulavõisegu. Asetage lõigatud õunad fritüüri korvi. Küpseta 350° juures 15 kuni 20 minutit.
Serveeri soojalt jäätisega ja nirista peale karamelli.