See retsept muudab järelejäänud kartulipüree maagiliseks praetud suupisteks, millel on maitsev maitse. Mis oleks parem viis tänupüha jäänuste ärakasutamiseks, kui muuta need krõbedateks pallideks, mis on täis juustumaitselist peekonit, mida me kartulipudru juures armastame, kuid suutäiel kujul? Need 25 minutiga valmivad hõrgud tooted on täiuslik viimase hetke eelroog, kui soovid midagi tavalisest kartulipudrust pisut erinevat või lihtsalt vajad klassikalise mugavustoidu lõbusat võtmist.
Praetud kartulipüree pallid
3 c.
järelejäänud kartulipuder
3
viilud peekon, keedetud ja murendatud
2/3 c.
riivitud cheddari juust
2 spl.
õhukeselt viilutatud murulauk
1/2 tl.
küüslaugupulber
Kosher sool
Värskelt jahvatatud must pipar
2
muna, pekstud
1 1/3 c.
panko leivapuru
Taimeõli, praadimiseks JUHISED
PLIIDI KOHTA:
Segage suures kausis kartulipuder keedetud peekoni, cheddari, murulauku ja küüslaugupulbriga ning maitsestage soola ja pipraga. Segage, kuni kõik koostisosad on lisatud.
Asetage munad ja panko eraldi madalatesse kaussidesse. Kasutage väikest küpsiselussi, et võtta 1–2 tollised pallikesed kartulipüree segust. Veeretage kätes palliks, seejärel süvendage esmalt munas ja seejärel pankos. Korrake, kuni kogu kartulipuder on kasutatud.
Kuumuta suurel malmist pannil 3 tolli õli, kuni kommitermomeeter näitab 375°. Prae kartulipallid partiidena igast küljest kuldseks, 2–3 minutit. Nõruta paberrätikuga vooderdatud taldrikul ja maitsesta kohe veel soolaga.
ÕHUFRITTI KOHTA:
Küpseta peekonit suurel pannil keskmisel kuumusel krõbedaks, 8 minutit. Nõruta paberrätikuga vooderdatud taldrikul. Murenda peekon suurde kaussi ja sega kartulipüree, Cheddari, murulauku ja küüslaugupulbriga. Maitsesta soola ja pipraga.
Asetage munad ja panko eraldi madalatesse kaussidesse. Kasutage väikest küpsiselussi, et võtta 1–2 tollised pallikesed kartulipüree segust. Veeretage kätes palliks, seejärel süvendage esmalt munas ja seejärel pankos. Korrake, kuni kogu kartulipuder on kasutatud.
Töötades partiidena, asetage kartulipallid õhufritüüri korvi ühe kihina. Küpseta 375° juures, kuni panko on kuldne, umbes 10 minutit.
Maitsesta enne serveerimist kohe soolaga.

Toiteväärtus
Portsjonid 5