Kõigi tänupüha vormiroogade keskel ihkame tavaliselt lihtsaid, muretuid röstitud köögivilju. Ja see värviline segu on kindlasti väärt kohta teie tänupüha taldrikul. Kuivatatud jõhvikad ja palsamiäädikas lisavad magusust ja hapukust, pekanipähklid aga lisa krõmpsu. Kasutame rooskapsast ja porgandit, kuid lisage julgelt lisaköögivilju või vahetage mõne oma lemmikuga.
Pühadeks röstitud köögiviljad
3/4 naela.
Rooskapsas, kärbitud ja poolitatud
2
suured porgandid, kooritud ja viilutatud 1/2” tükkideks
2 spl.
ekstra neitsioliiviõli
1 spl.
palsamiäädikas
1 tl.
hakitud rosmariini lehti
1 tl.
hakitud tüümiani lehti
Kosher sool
Värskelt jahvatatud must pipar
1/2 c.
röstitud pekanipähklid
1/2 c.
kuivatatud jõhvikad JUHISED
AHJU JAOKS
Kuumuta ahi 400°-ni. Laota köögiviljad suurele ahjuplaadile. Viska üle õli, palsamiäädika, rosmariini ja tüümianiga. Maitsesta soola ja pipraga.
Küpseta 20–25 minutit, kuni juurvili on pehme, panni poole pealt raputades.
Enne serveerimist raputa röstitud köögiviljad pekanipähklite ja jõhvikatega.
ÕHUFRITTI JAOKS
Sega suures kausis köögiviljad õli, palsamiäädika ja ürtidega. Maitsesta soola ja pipraga.
Asetage köögiviljad fritüüri korvi ja küpsetage 400° juures 10 minutit, poole peal loksutades.
Enne serveerimist raputa röstitud köögiviljad pekanipähklite ja jõhvikatega.
Toiteväärtus
Portsjonid 4
- Kogus portsjoni kohta
- Kalorid 272kcal
- % Päevane toiteväärtus *
- Rasvad 18g28%
- Küllastunud rasvad 2g10%
- Soolad 166mg7%
- Süsivesikud 30g10%
- Kiudained 7g29%
- Suhkrud 19g
- Valgud 5g10%
* Päevaväärtuste protsendid põhinevad 2000 kalorilisel dieedil. Teie päevane väärtus võib sõltuvalt teie kalorivajadusest olla suurem või väiksem.