4 untsi
toorjuust, pehmendatud
2/3 c.
hakitud mozzarella
1/4 c.
värskelt riivitud parmesan
1/2 c.
konserveeritud artišokisüdamed, nõrutatud ja tükeldatud
1/2 c.
külmutatud spinat, sulatatud ja nõrutatud
2 spl.
hapukoor
2
küüslauguküüned, hakitud
Näpi peale purustatud punase pipra helbeid
Kosher sool
Värskelt jahvatatud must pipar
3
keskmine suvikõrvits, lõigatud 1/2-tollisteks ringideks JUHISED
AHJU JAOKS
Kuumuta ahi 400 kraadini ja vooderda suur küpsetusplaat küpsetuspaberiga. Sega keskmises kausis toorjuust, mozzarella, parmesan, artišokid, spinat, hapukoor, küüslauk ja purustatud punane pipar. Maitsesta soola ja pipraga.
Määri iga suvikõrvitsamündi peale umbes supilusikatäis toorjuustusegu.
Küpseta, kuni suvikõrvits on pehme ja juust sulanud, 15 minutit. Rohkema värvi saamiseks hauta kõrgel kuumusel 1–2 minutit.
ÕHUFRITTILE
Sega keskmises kausis toorjuust, mozzarella, parmesan, artišokid, spinat, hapukoor, küüslauk ja purustatud punane pipar. Maitsesta soola ja pipraga. Kõrvale panema.
Küpseta suvikõrvitsaviile fritüüris 375° juures 8 minutit, seejärel vala igale viilule 1 spl toorjuustusegu.
Pange tagasi õhkfritüüri ja jätkake partiide kaupa küpsetamist, kuni juust on sügavkuldne ja suvikõrvits pehme, veel umbes 10 minutit.