2
suur suvikõrvits
2
suured munad
1/2 c.
leivapuru
1/2 c.
ricotta
1/4 c.
värskelt riivitud parmesan
1/2 tl.
küüslaugupulber
1/4 tl.
purustatud punase pipra helbed
Kosher sool
Värskelt jahvatatud must pipar
Taimeõli, toiduvalmistamiseks JUHISED
PLIIDI KOHTA:
Riivi suvikõrvits karpi riiviga, seejärel kasuta puhast köögirätikut, et võimalikult palju liigset vett välja tõmmata. Töötage vastavalt vajadusele partiidena.
Sega suures kausis suvikõrvits, munad, riivsai, ricotta, parmesan, küüslaugupulber ja punase pipra helbed. Maitsesta soola ja pipraga.
Lisage suurele pannile keskmisel kuumusel nii palju õli, et see ulatuks ½ tolli külgedele. Võtke umbes ¼ tassi suvikõrvitsasegu ja lisage pannile. Tasandage ettevaatlikult spaatliga ja küpseta kuldseks, umbes 2–3 minutit mõlemalt poolt. Tõsta paberrätikuga vooderdatud taldrikule, puista peale soola ja serveeri.
ÕHUFRITTI KOHTA:
Riivi suvikõrvits karpi riiviga, seejärel kasuta puhast köögirätikut, et võimalikult palju liigset vett välja tõmmata. Töötage vastavalt vajadusele partiidena.
Sega suures kausis suvikõrvits, munad, riivsai, ricotta, parmesan, küüslaugupulber ja punase pipra helbed. Maitsesta soola ja pipraga.
Võtke kätega kokku umbes 1/4 tassi suvikõrvitsa segu ja lamedake see pätsiks. Asetage fritüüri korvi. Korrake korvi täitmiseks, jättes pätsikesed üksteisest vähemalt 1 tolli kaugusele.
Pintselda pätsikesed õliga, kui kasutad. Küpseta 400° juures kuldseks 15 minutit, poole peal ümber pöörates. Korrake ülejäänud koostisosadega.
Enne serveerimist puista peale veel soola.